ЕС се договори за четвърти пакет от санкции срещу Русия, съобщиха

...
ЕС се договори за четвърти пакет от санкции срещу Русия, съобщиха
Коментари Харесай

Нови санкции за Русия: забраняват се износът на луксозни стоки и инвестициите в енергийния сектор |

ЕС се контракти за четвърти пакет от санкции против Русия, оповестиха от Еврокомисията през днешния ден.

Целта е глобите са засилят икономическия напън върху Кремъл и да лимитират способността му да финансира нахлуването в Украйна. Мерките са координирани с интернационалните сътрудници, по-специално със Съединени американски щати, означават от комисията.

Договорените ограничения са следните:

- Пълна възбрана на всевъзможни покупко-продажби с избрани съветски държавни предприятия в разнообразни браншове — военно-промишления комплекс на Кремъл.

- Забрана за импорт в Европейски Съюз на стоманените артикули , за които понастоящем се ползват защитни ограничения на Европейски Съюз, в размер на почти 3,3 милиарда евро пропуснати доходи от експорт за Русия. За отплата увеличените квоти за импорт ще бъдат разпределени сред други трети страни.

- Широкообхватна възбрана за нови вложения в съветския енергиен бранш , с дребни изключения за нуклеарната сила за цивилен цели и превозването на някои енергийни артикули назад до Европейски Съюз.

- Забрана за експорт от Европейски Съюз на първокласни артикули (напр. първокласни коли, бижута и др.), което ще се отрази директно на съветския хайлайф.

- Допълнително разширение на листата със глобени лица и правни субекти , тъй че да се включат повече олигарси и бизнес елити, свързани с Кремъл, както и сдружения, работещи във военни и отбранителни области, които логистично и материално поддържат нашествието. Има и нови описи на дейци, извършващи дезинформация.

Забрана на оценяване на кредитния рейтинг на Русия и съветските сдружения от страна на организациите за кредитен рейтинг от Европейски Съюз и даването на рейтингови услуги на съветски клиенти, което би довело до още по-голяма загуба на достъп до финансовите пазари на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР